Kuka on visuaalistaja?

Kun vuosi sitten yhdistin pakkauksia suunnittelevan Minpackin ja mainostoimisto Naisdesignin liiketoiminnat uuden Invisual-nimen alle, aloin käyttämään palveluistani termiä visualisointi

Visualisointi tarkoittaa jonkin asian tekemistä havainnolliseksi näköaistille. Suunnittelen visuaalisia ilmeitä, eli teen brändeistä näkyviä. Niinpä määrittelen visualisoinnin ideoinniksi ja visuaaliseksi suunnitteluksi. 

Visualisoinnin myötä ryhdyin kutsumaan itseäni visuaalistajaksi. Google ei löytänyt yhtään hakutulosta visuaalistajalle. Olin keksinyt uuden ammattinimikkeen, tai paremminkin taitotittelin – visuaalistaja.

Olin keksinyt uuden taitotittelin – visuaalistaja.

Taitotitteleistä voi lukea tulevaisuudentutkija Perttu Pölösen kirjasta Tulevaisuuden identiteetit (2021). ”Oletko sinä mahdollistaja, innostaja, kiteyttäjä tai kirkastaja? Perinteisesti identiteetti on perustunut esimerkiksi ammattiin, mutta tulevaisuudessa se kannattaa rakentaa taitojen varaan. Tulevaisuuden identiteetit on mukaansatempaava kirja omien vahvuuksien tunnistamisesta ja niiden sanoittamisesta.”

Olen visuaalistaja Minna Lindberg Turengista. Graafisella alalla olen toiminut koko aikuisikäni, 90-luvun loppupuolelta lähtien. 2009 perustin oman yritykseni. Toimin yrittäjänä yrityksessä Invisual. Invisual tarjoaa brändi-ilmeitä, pakkaussuunnittelua, painopalveluja ja visualisointia.

Visualisoin brändistäsi näkyvän. Vahva, näyttävä brändi auttaa liiketoimintaasi kasvamaan. Kuinka voin auttaa sinua ja sinun liiketoimintaasi? Ilahduta minua viestilläsi minna@invisual.fi

Tutustu palveluihini invisual.fi

Seuraa minua Instagramissa ja Facebookissa.

Invisual – visuaalisesti.