Olen Hämeen nopein

Opiskelin viime vuonna tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoa ja opintoihin liittyen pyysin asiakkaitani kuvailemaan toimintaani kolmella adjektiivilla.
 
38 asiakasta vastasi kyselyyni, ihan huikee määrä! Nopeuteen liittyviä adjektiiveja oli 21 vastauksessa (nopea toiminta, nopeus ja joustavuus, nopea toimitus, nopea ja reipas asenne tekemiseen). Eräässä kommentissa luki: ”NOPEA, RIPEÄ, AIKAILEMATON (olet aina vastannut toimeksiantoihini itsesi kannalta kohtuuttomankin nopeassa ajassa. Eli tekijänä sinulta löytyy huomattava paineensietokyky.)”.
 
Yllätyin, jopa hämmennyin kommenteista, jäin oikein miettimään nopeutta. En tiedä, kuinka paljoa se vaatii, että on Hämeessä nopea. Olen Keski-Suomen flikkoja ja Hämeessä asunut kuutisen vuotta. En koe olevani kuitenkaan mikään pikatoimittaja, teen työni huolella ja joskus tuntuu, että viilaan liiankin tarkkaan. Reipas ja aikailematon ote työhön on kuitenkin sellaiset, mitkä tunnistan.
 
Tänään kävi nolo tilanne. Menin tapaamaan mahdollista uutta asiakasta. Olin hyvissä ajoin parkkipaikalla ja ehdin hoitamaan yhden puhelun odotellessani. Saavuin paikalle sovittuun aikaan klo 16. Yrittäjä sanoi, ”Moi, meillä on tapaaminen huomenna.” Siis, mitä ihmettä! Kaivoin kalenterin esille, ja hän oli oikeassa, minullakin lukee kalenterissa huominen! Siinä sitten nolona pahoittelin tilannetta, mutta ystävällisesti minut otettiin vastaan. Paikalle tuli myös toinen yrittäjistä, tervehdittiin ja sanoin ”Mä oon Hämeen nopein, oon vuorokauden etuajassa.”

Sain yrittäjät nauramaan. Tapaaminen meni hyvin. Olin ripeä ja kiittelin heitä ajastaan. Toivottavasti en mokannut pahasti. Ja toivotaan nyt, että tarttuvat vielä tarjoukseeni.