Paperimiehen tytär

Olen paperimiehen tytär ja kasvanut paperitehtaan piipun varjossa Jämsän Kaipolassa. Intohimoni papereita kohtaan sai alkunsa jo pikkutyttönä, kun iskä toi jouluisin tehtaalta laatikollisen täynnä ihania papereita ja vihkoja. Olin lapsena kova piirtämään, ja iskä piti huolen, ettei paperi loppunut piirtäjä piimäsuulta kesken. 

Kartonkirakkaus ulottuu nuoruuteen. Erilaiset kartongit tuli tutuiksi teini-iässä, kun harrastin käsintehtyjen korttien askartelua äitini kanssa. Kortteja myytiin turuilla ja toreilla, käsityömyymälöissä ja sisustusliikkeissä.

Erikoispainomateriaalit, painotavat ja jälkikäsittelymahdollisuudet ovat tulleet minulle tutuiksi koulutuksen ja työelämän myötä. Rakkaus kartonkiin ja paperiin on säilynyt kaikki nämä vuodet, ja tästä elämänmittaisesta asiantuntemuksesta hyötyvät myös kaikki asiakkaani, joille saan suunnitella painotuotteita ja pakkauksia.

Joten huoli pois, sinun ei tarvitse olla painopaperien asiantuntija, koska minä tiedän, mille paperille kannattaa mikäkin työ painaa.