Aromipesä tulee taas – uusi värikäs pakkaus kiinnittää huomion

Kaikkihan Aromipesän ja Mikko-kokin muistavat televisiosta. Nyt klassikko tekee paluun, sillä Aromipesän valmistus on aloitettu uudestaan vuonna 2015. Keväällä 2016 Aromipesän valmistaja Artekno Oy kaipasi ideoita tuotteen pakkauksena toimivalle vyötteelle.

”Aromipesää kuljetuksen aikana suojaava vyöte haluttiin päivittää, samalla kun Aromipesän myynti lähti hyvään vauhtiin”, kertoo Arteknon viestintävastaava Tuuli Pessi.

”Aromipesän voi tilata suoraan verkkokaupastamme. Kun uudella vyötteellä varustettu tyylikäs pesä saapuu lähipostiin noudettavaksi, se varmasti kiinnittää ihmisten huomion.”

Kuva: Retrohenkeä huokuva, neonväreissä räiskyvä visuaalinen ilme syntyi Minpackin visuaalisen suunnittelijan Minna Nousiaisen (kuvassa) kynästä. Ensimmäiset uusilla vyötteillä varustetut pesät saadaan Pessin mukaan verkkokaupasta asiakkaille jo kesän 2016 aikana.

Uusi vyöte luo mukavaa kontrastia muuten yksiväriselle Aromipesälle. Lisäksi vyötteen sisäpuolelle on sijoitettu käteviä käyttövinkkejä reseptien muodossa, mikä helpottaa tuotteen käyttöä. Sillä on merkittävä rooli tuotteelle lisäarvon muodossa, vyötteen suunnitellut Nousiainen kuvaa.

”Hyvällä pakkaussuunnittelulla voidaan helpottaa tuotteen käyttöä ja tarjota uusia ajatuksia ja käyttötarkoituksia tuotteelle. Harva tuote on yhtä monipuolinen kuin Aromipesä, joka käy jäiden kera jopa cooleriksi juomien viilentäjänä!”, Nousiainen hymyilee.

Kuva: Muuttumisleikissä koettiin vaikuttava muutos, yllä ”Ennen ja jälkeen” -kuva.

Slowfoodin ystävien lempituote valmistetaan Suomessa

Alkuperäisen Aromipesän suunnitelleen Heikki Taipaleen tuotantomuotit ostaneen Artekno Oy:n Luopioisten tehtaalla syntyy aito ja oikea Aromipesä. 90-luvulla ensimmäisen kerran myyntiin tullut Aromipesä oli silloinkin Arteknon valmistama tuote, vaikka tuotteen silloin omisti Taipaleen yhtiö.

Klassikkovärin mustan rinnalle tuli jouluksi 2015 myyntiin uusi punainen Joulupesä. Pessin mukaan värejä saattaa tulla lisää tulevaisuudessa, sillä tuotteen kysyntä on ylittänyt odotukset. Onhan pesälle edelleen paljon käyttötarkoituksia.

”Esimerkiksi veneellä tai mökillä missä ei ole suuresti virtaa käytettävissä, ruuan laadusta ei tarvitse tinkiä kun Aromipesän pakkaa reissulle mukaan. Siinä reissun aikana ruoka valmistuu hitaasti haudutellen, ilman ylimääräistä vaadittua energiaa”, Pessi kuvaa käyttötarkoituksia.

Arteknon yhteistyö Minpackin kanssa on jo jatkunut pitkään. ”Projektit ovat onnistuneet nopeasti aikatauluissaan ja vastanneet odotuksiamme”, Pessi kiittelee.

”Pakkaussuunnittelun lisäksi olemme hyödyntäneet Minnan graafista osaamista mm. esitteissä. Olemme erittäin tyytyväisiä Valkeakoskella sijaitsevan Minpackin osaamiseen!”

#Klassikonpaluu – fanita Aromipesää somessa:

Aromipesä @ Instagram
Aromipesä @ Facebook
Aromipesä @ Twitter
Verkkokauppa: www.aromipesa.fi